Volkswagen Golf 1 Cabrio uit 1992 aanwezig

Volkswagen Golf 1 Cabrio uit 1992 aanwezig

Dat de Volkswagen Golf een populaire auto is onder VAG-liefhebbers is niets nieuws. Inmiddels is er eind vorig jaar (2023) de 8e generatie uitgekomen van deze Duitse klassieker, maar dat betekend dus ook dat er nog 7 voorgegaan zijn. In dit artikel kijken we dan ook naar de oorsprong van de Golf, namelijk de Golf 1 Cabrio, die tevens ook op de showpaddock van VolkStyle Base te zien zal zijn. 

Wat moet je weten over deze Volkswagen Golf 1 Cabrio?

De Volkswagen Golf 1 Cabrio uit 1992 was verkrijgbaar met verschillende motoren, waaronder benzinemotoren met cilinderinhouden variërend van ongeveer 1.3 tot 1.8 liter. Het vermogen varieerde afhankelijk van de gekozen motorvariant, meestal tussen de 55 en 112 pk. Het Golf 1 Cabrio ontwerp uit 1992 behield de kenmerkende stijl van zijn voorgangers, met een tijdloos silhouet en een stoffen cabriokap die kon worden neergeklapt voor open rijden. Het combineerde praktisch gebruiksgemak met sportieve elegantie. Net als zijn hatchback-tegenhanger stond de Golf 1 Cabrio bekend om zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid. Het solide chassis en de betrouwbare mechanische componenten maakten het een geliefde keuze voor liefhebbers van open rijden.

Wat kun je verwachten tijdens VolkStyle Base?
Volkstyle Base is terug op 16 juni 2024 op Airport Weeze met meer dan 2000 VAG-auto's (Audi, Volkswagen, Porsche, Seat & Skoda). Geniet tussen 09:00 en 17:00 van de mooiste creaties in de main hangar met natuurlijk de show & shine contest. De hangars en pleinen staan vol met de auto-eigenaren die graag hun trots willen laten zien. En VAG clubs kunnen natuurlijk niet ontbreken op het terrein.

BESTEL JE TICKETS HIER!

FOLLOW US: